Specialisaties

IMG_1974

Manuele Therapie

Wetenschappelijk onderbouwde methode waarbij manipulatie, mobilisatie en zachte weefseltechnieken gebruikt worden om de lichaamsfuncties te herstellen.

IMG_1977

Sportkinesitheraphie

Bij een blessure is het doel de spieren op te trainen van basis naar sportspecifieke belasting tot aan “return to sport” mogelijkheid.
,, Beter voorkomen dan genezen. ” is de achterliggende gedachte bij preventieve training. Na de screening wordt er een oefenprogramma opgesteld en zo het blessurerisico verminderd.

IMG_1968

Myofasciale therapie

Dry needling

Myofasciale pijn is een veel voorkomende vorm van pijn door verkeerd functioneren van spieren of hun gerelateerde fascia. De spier is geïrriteerd en er is een voelbaar gespannen band, die pijn of minder functioneren van een specifieke zone kan veroorzaken. Deze symptonen kunnen zowel manueel behandeld worden alsook d.m.v. dry needling. Dry needling is een methode waarbij dunne volle naalden (acupuntuurnaalden) in triggerpunten worden geprikt om de spieren terug ontspannen te krijgen

profielfoto_linkedin

Movement Quality Training

Trainen in kleine groepjes (max. 6), met als doel juist te leren bewegen. Op deze manier willen we jullie lichaam sterker maken zodat er minder snel blessures ontstaan.

Personal Training, waarbij er vooraf bepaalde doelstellingen worden gezet om de training zo gericht mogelijk te maken.


Christof Simon Kinesitherapie
Plantijnlei 41/2 – 2900 Schoten
03/7663326
info@kine-simon.be